JIWE Hovslageri & Smide

"Du har hästen. Jag har resten."

Ett skitjobb

Jag brukar kunna se humorn i det mesta, men ibland måste jag anstränga mig lite för att kunna skratta.

En arbetsvecka skulle avslutas med skoning av fyra hästar hos en av mina kunder. Hennes hästar har en stående bokning, alltid på en fredag, alltid efter lunch.

Stereon i stallet dunkade fram gamla favoriter. Hästarna stod och halvsov medan jag arbetade med dem. Allteftersom hästarna byttes, serverades kaffe och smörgåsar. Kunden placerar alltid min kaffekopp ovanpå mitt städ, så att koppen skall vara ivägen för mig, annars glömmer jag kaffet och får dricka det kallt.

Det tar mig en stund att pjucka fyra pållar och under arbetets gång hann jag och kunden, i vanlig ordning, hitta lösningar på de flesta av världsproblemen.

Jag var trött i kroppen. Veckan hade varit tuff, med lååånga arbetsdagar. Jag hade dessutom blivit sparkad på mitt ena lår, så det gjorde ont att jobba. Nu såg jag verkligen fram emot helgledigheten.

När sista pållen var fixad, faktura utskriven och almanackor synkroniserade, önskade jag och kunden varandra en trevlig helg. Jag startade upp bilen och styrde kosan hemåt.

Jag hann inte många meter innan jag upptäckte att... min lilla Jack Russell-terrier, som "sovit" i bilen, i själva verket hade lidit av akut magsjuka!!

Det blev till att köra hem med nedvevade sidorutor. Väl hemma kunde jag inte ta helgledigt riktigt ännu. Jag hade ett arbete kvar att utföra. Ett riktigt... skitjobb.

 

Mer Kuriosa